Fiskpaket

 
Lagade så god mat igår, Fiskpaket i ugn med potatis.
 
Man kan ha vilka grönsaker/kryddor man själv vill ha, men denna kombon tycker jag är godast:
 
potatis
Fisk (jag hade lax, men funkar med dom flesta fiskar)
morötter
vitlök
purjolök
rödlök
citron
citronpeppar,salt,vitpeppar
dill
smör
 
Sätt på ugnen ca 200-225 grader. Koka potatisen och medan det kokar så fixar du paketen. Ta en ganska stor bit aluminiumfolie. Hacka purjo och rödlök och lägg som i en hög mitt på folien, skär sedan morötterna i små stavar lägg dom på lök högen, ta sedan en vitlök och dela den i mitten (behöver inte skalas) och lägg på högen. Och sen lägger man på fisken. Salta,peppra (citronpeppar också), och ta på lite citronsaft. ta på dill och sist en rejäl klick smör. Vik ihop paketet och ta in i ugnen ca 15-20min. Sen är det klart.
 

Vardagsrummet just nu!

 
Så, nu har jag tagit lite bilder (ok, blev bara en, men ändå) på vardagsrumemt, som fortfarande inte är klart. DEt jag vill ändra just nu är iaf gardinerna, hänga tea-tavlan i sovrummet och ha en annan fin tavla där den hänger nu. En stor tavla över soffan och några fotografier ska upp vid fotöljen. Skull egentligen vilja byta tv-bänk också, den är lite för liten här men är ingen brådska med det. Sen har jag köpt ett litet "hus" som man egentligen ska ha levande ljus i men eftersom jag hade en fin ljusslinga med bollar i olika färger så tog jag den däri istället, vilket blev himla mysigt faktiskt :)
 
Somsagt vill jag byta gardiner, har sett ett par på Åhlens som är cremevita med ett oldstyle/vintage mönster på typ och är knytband högst upp. Eller så köper jag ett par färgade, men det lutar åt dom första. Vill cokså byta taklampa, en som inte är så vit, utan nån med en varm färg. (vill byta mycket eftersom jag var så trött när vi var på ikea och köpte allt, ville bara att det skulle vara färdigt då)
 

Ibland glömmer man

Olyckor kan hända när man minst anar det märkte jag igår. Har blivit väldigt avslappnad med att köra bil så man liksom glömmer att olyckor kan hända. Igår när jag körde hem från Nybro så hade jag en bil framför och en bil bakom, vi tre hade kört "ihop" i över en timme och det kändes nästan som vi kände varandra haha. Iallafall när vi är nästan vid korsberga så ser jag vad jag trodde var en häst som sprang i diket, sen såg jag såklart att det var en fjolårskalv (älg). Jag sänkte farten lite och såg hur den liksom sprang längst med diket brevid mig. När jag kört förbi så tittar jag i backspegeln för att se om bilen bakom också sett älgen, då ser jag istället älgen som springer ut framför bilen bakom mig, bilen kör på älgen (som tur var så kör dom på den i sidan på bilen), jag ser älgen som flyger som en vante i luften,han gör liksom en kullerbytta i luften. Jag skriker till och första jag tänker är jag måste ringa polis el ambulans, men ser samtidigt att två andra bilar har stannat, så jag fortsätter köra och blinkar med helljuset på alla bilar som kommer. Sen kom väl chocken, jag stannade lite mindre än 1km från olyckan på en busshållplats och ringer pappa, då brister det. Gråter och gråter och skakar. Pappa trodde ju såklart att det hade hänt mig nått för jag fick bara fram orden olycka, älg. Sen fick jag ju fram att det var bilen bakom och inte jag. Första gången jag varit "vittne" till en olycka, har alltid kommit när ambulans/polis redan är där. Vet inte men hela händelsen känns nu overklig, en älg som flyger i luften liksom. Men är samtidigt glad att älgen inte åkte in i framrutan på dom som körde bilen, antagligen så skadades dom inte, isåfall whiplash iom att dom bromsade in så hårt. Tänker också att om jag hade kommit 2sek senare så skulle det varit jag som kört på älgen, vet inte känns lite overkligt somsagt. Tänk på det ni som kör mycket, olyckor kan hända även fast man känner sig trygg i bilen.
 
(Bild från op.se)

RSS 2.0