Första advent...

...Firas med att vara hemma. Är klass 1 varning här och det blåser sjukt mycket. Vi skulle egentligen åkt på 2 julmarknader, men sket i det. Istället har vi adventsfikat och nu kollar jag på Harry Potter och fenixorden, inte min favorit av filmerna, inte av böckerna heller, men mysigt är det:)

Fin jullåt


Ha det bra!


Tusse

Kom hem från gymmet precis och hittar Tusse liggandes såhär i fåtöljen, han breder verkligen ut sig när han ska sova haha.


Före-Efter stjärna

Här är stjärnan i inlägget här under.

Före


Efter


På denna har jag beskärt den lite, ändrat ljuset så det skulle se lite mörkare ut ute, och gjort stjärnan lite varmare.


Före-Efter

Här är en bild jag inte lagt upp här för tänkte använda den till en uppgift på kursen jag går, men gjorde inte det. Så lägger ut före och efter bilder här nu istället!

Före




Efter


Minns inte riktigt hur jag redigerat den, för var ett tag sen. Men man ser ju en skillnad iaf!


Paket inslagning

Köpte igår några julklappar, och slog in dom direkt när jag kom hem, tycker det är så mysigt att göra det! Blev iallafall väldigt nöjd med resultatet!


Stjärna

Så, nu är adventspyntet igång, började igår lite smått med två adventsstjärnor. Och idag tror jag gardiner och sånt ska fram! Myyyys ;)


Stjärnan är köpt på claes olsson.


Funderar förresten att börja med en ny kategori, Före och Efter. Eftersom jag går kursen digital bildbehandling så blir det att man ändrar nästan alla bilder nu. Och då kanske det är kul att se hur dom ser ut innan dom kommer upp här!


Choklad kalender

Bestämde mig iår för att ta fram presentkalenern som min morfar gjorde, en till mig och en till min bror, när vi föddes, dom har inte används på många år eftersom vi är lite gamla att få en present varje dag haha. Men har gjort om den iår till en choklad kalender där jag hängt en geisha för varje dag. Älskar geisha så det är ju perfekt och det är mycket godare än dom man köper! Och den är finare såklart.


Vila i frid

 
foto från västerbottens folkblad


Vila i frid Lasse Brandeby


Snökakor

Bakade Snökakor idag, blev inte riktigt som jag ville och tror det var för jag hade lite vanligt socker i smeten också, annars skulle det bara vara farinsocker!

ca 20 stycken

100 g mörk choklad
60 g smör
1 1/2 dl farinsocker
1/2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk mald kardemumma
2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 ägg
1/4 dl mjölk

Garnering
strösocker
florsocker

Gör så här:

1. Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad. Låt den svalna något.

2. Vispa smör och farinsocker. Vispa ner ägget. Tillsätt vaniljsocker, kardemumma och till sist den smälta chokladen under lätt vispning.

3. Rör ihop vetemjöl, kakao, bakpulver och salt i en skål.

4. Rör i mjölet och mjölken. Degen ska vara lätt kladdig.

5. Forma degen till en rulle, plasta in och låt den vila i kylen några timmar.

6. Sätt ugnen på 175 grader.

7. Forma bollar av degen, platta till dem lätt. Rulla varje boll först i strösocker och sedan i rikligt med florsocker.
8. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i ca 14 minuter tills ytan krackelerar.


Tråkigt!!

Väcktes idag av en mindre rolig nyhet, nämligen att mariestads 50 åriga tradition att visa fyrverkerier på 1:a advent kommer läggas ner iår för att det är för dyrt för kommunen. Skittråkigt tycker jag som har kollat på dom varje år i mitt 21 åriga liv och har längtat efter att få se dom, är nämligen bland det mysigaste varje år! Att först gå på julmarknaden i Mariestad och sen följs alla människor och går mot vattnet där fyrverkerierna skjuts!

Tycker det gå utför för Mariestads kommun, dom har ju inte råd med nått numera och ska lägga ner skolor. Märktes iofs förra året att dom inte hade så mycket pengar, för fyrverkerierna var inget att hurra för då, andra år har dom skjutit i kanske 5-10min och det har varit jättefina och maffiga fyrverkerier, men förra året tror jag det höll på i bara 2-3min. Aja, tråkigt att en så lång tradition läggs ner, en tradition som många längtar efter!


En liten bit av fyrverkeriet i mariestad för några år sedan


Konstfoto?

Försökte mig på att fota med känsla i bilden. Vad känslan ska vara det får betraktaren bestämma, alla känner ju olika för bilder!



Kunde ha gjort det mycket bättre, men var så ivrig på att få min ide på bild. Ska nog försöka med detta igen när det faktiskt är solsken (vill helst ha morgonljus) var bara mulet idag, så har ökat exponerinegn rejält och fixat i photoshop.


Cool

Har blivit lite beroende av sidan 9gag.com, gå in där om ni inte gjort det! Iaf så var jag tvungen att lägga ut en här som var därifrån.



Det är en mosaik illusion, kisa så syns ansiktet ännu bättre!


mimmi



Har fixat detta kort i photoshop, har mörkat ner himmel, gräs och lite av ullen. Så det blev nått av kortet iaf;)


Två bilder

Så, hittade inte sladden till mobilen, men hittade ett annat sätt att föra över bilderna på datorn, problemet med det var att bilder blev inte så stora som jag hade velat. Men men, det funkar det med :)




Jul, Joe labero

Ja jag har julstämning, får det alltid 1 månad för tidigt, och sen när det väl är jul så är det inte så stor julkänsla hos mig! Men iaf eftersom det inte verkar komma nån snö på ett tag, så har jag gjort så det snöar här på bloggen iaf:) Lite tidigt kanske, men det skiter jag i!


Igår var jag på Joe Laberos show, har varit en dröm sen jag var liten att se honom, ville faktiskt när jag var runt 10 år bli en trollkarl, gjorde lite shower här hemma, men var ärligt talat ganska kass på att trolla haha. Men iallafall var den väldigt bra, och han var roligare än jag hade trott, och väldigt duktig! Var livrädd att jag skulle vara tvungen att komma upp på scenen för han tog upp folk från publiken ett antal gånger, och vi satt längst gången precis där han gick, så försökte typ gömma mig såfort han gick förbi. Nee, det var mäktigt för mig att få ha sett honom. Tog kort på honom efteråt också när han skrev autografer, men vågade inte gå fram (kände mig för gammal också för dom flesta som tog kort med honom var runt 8-10 år haha XD) men hamnade iallafall rätt nära honom när han tog kort på folk, så fick några bilder! måste bara hitta mobilsladden så jag kan föra över bilderna på datorn!

Roligt trick han gjorde för massa år sen!


Favorit



Detta verkar vara Mathildas egna favorit, och jag håller med att det blev ett väldigt fint kort!


Fortsättning porträttbilder







Här kommer några till av bilderna. Älskar ögonfärgen, den verkligen poppar fram!


Porträttfoton Mathilda







Här är mina favoriter tror jag! Har idag även provat nya objektivet (tamron 17-50mm/2.8) och reflexskärmen jag fick när jag fyllde år, blev väldigt stor skillnad faktiskt, särskilt på ögonen!


tecknat igen

(tog bort bilden, tyckte den var för ful, den teckningen är helt enkelt till för att man ska se den på riktigt)

Försökte mig på att måla ett självporträtt, som ser mycket bättre ut irl. Hatar den scannern jag har, skuggningarna kommer liksom inte med, och om jag skulle ta ett kort skulle bilden se gul ut. Aja, ja blev väldigt nöjd med denna, första gången jag lyckades med en leende mun också:)


Tecknat

Har tecknat lite idag, var inte så noga denna gång, men blev ganska nöjd. Tyvärr försvinner många av dom mörka nyanserna i scannern.


Får

Var lite sugen på att fota, så gick ut till fåren och fotade dom som inte blev rädda för kameran.


Tandlös?







En Får nos, bland det gosigaste som finns.




Stereo hearts!


RSS 2.0