Grattis

Idag fyller min kära mormor hela 93 år. Grattis världens snällaste och sötaste mormor :)

 
Mormor och jag


Rita

Jag fotar inte bara, utan tecknar också, eller det koommer i perioder. är inne i en tecknar period just nu, så passar på:) Här är en teckning jag började på för snart 1 år sen tror jag, den är inte klar, men ska nog försöka göra klart den nångång iallafall.


somsagt är den inte alls klar än, verkar alltid som att när jag är klar med ansiktet orkar jag inte göra resten, det är så tråkigt!


Tema:Stilleben



Här är dagens Stilleben bild, tycker den blev rätt fin faktiskt! Men är så svårt att ha vit bakgrund, har nämligen gamla papper i A2 format som jag lagt mot en vägg/bänk, men papperet är ju inte jättestort egentligen, så ibland syns väggen eller så syns bakgrunden. Men det gick tillslut.


Tema:Stilleben


Så, här är dagens stilleben, det är faktiskt ganska kul att fota det, det tror man inte, men man får verkligen använda sin fantasi:)


Veckans tema: Stilleben

ja, veckans tema blir Stilleben, har aldrig fotat det, så det blir intressant. Dagens foto blir inte så roligt kanske, men är ju första gången, och hade inga andra ideer haha.



blev på ett päron:P


zacko



Bild på zacko när han springer i gräset, han gör vad som helst för lite skinka kan jag säga, tror han fick springa mot mig såhär typ 20ggn haha.

Aja, gick väl sådär med veckans tema haha, men tror det kommer bli att jag gör temat dom dagar jag har tid, är bättre så!


Panorering Zoom

Provade en lite ny teknik idag, där man panorerar via att zooma. Man har lång slutartid precis som i panorering, men här så zoomar man samtidigt som man trycker på knappen.





Dom här fotona gjorde jag lite på prova, bara för att se hur det skulle kunna se ut. En fördel är iallafall om man har ett stativ, vilket jag har men orkade inte ta fram det :P


Farmor

Här är en bild på min farmor från i midsomras, hon gillar verkligen inte att vara med på bild och gör alltid nån ful min, pratar eller som här äter! Men det är min farmor och jag gillar henne ändå:)



Gjorde om den i photoshop till s/v och ändrade kontrast och ljus. Gjorde stooor skillnad kan jag säga, men har tyvärr inte original bilden!


Tema:Detalj



Blev på ett gammalt handtag idag!


Panorering

Fick i uppdrag på lektion 2 i visuell kommunikation att fota panorering. Vilket jag gjorde idag, var riktigt svårt faktiskt, och det känns lite obekvämt när man står där vid vägkanten i stan och försöker fota bilarna, folk tittar ju! Men måste träna på att fota bland folk också, så det är bara att ta med kameran överallt!

Här är iallafall den bästa bilden jag tog, helt okej, men inte mer!


Look into my eyes!


Bild på vår katt, men vet inte om den var bättre såhär i svartvit eller i färg, i färg ser man hur gröna ögon han har, men annars gilalr jag nog detta med!


Tema:Detalj


Blev på min klocka i mitt rum idag, den funkar inte, eller ja har inga batterier i för ja kan inte sova när man hör det där tickandet ;)


Detalj: Fönster

Tänkte börja med en ny grej, bara för att träna upp mig lite i mitt fotande. Jag tänkte ha ett tema varje vecka, där ja ska fota en grej varje dag. Denna veckan har jag Detaljer!


Blev på ett fönster i vår gamla Loge. Tränade samtidigt på Camera RAW.


Sten


Var så häftig dimma ute en förmiddag och bestämmde mig för att gå ut och fota, bara denna bild ja blev nöjd med, eller, ja, någorlunda nöjd iaf! tränade iaf samtidigt lite på digital bildbehandlings "läxan";)


Objektiv

Har funderat ett tag på att köpa ett till objektiv och har funderat på säkert 4-5st, ett är lite väl dyrt (nikon 85mm/1.4d=10 000kr) har sen två stycken som kostar runt 3-4000 (nikon 85mm/1.8 och ett tamron 90mm objektiv). Men nu har jag hittat ett jag nog faktiskt ska köpa, elle ja har en plan att önska mig halva i födelsedagspresent, alltså jag betalar halva och mamma/pappa andra halvan!



Det är iallafall denna som heter Tokina AF 11-16/2,8 AT-X Pro DX och kostar 6500kr, den är iallafall ett ultravidvinkel objektiv och är bra till landskap, stad, porträtt mm. Främst Landskap tror jag!


Konstfoto?



Tycker detta foto blev rätt fint faktiskt, är gamla verktyg som låg på en stor plåttunna. Har iallafall fixat i ps: Svart/vit, färgerna, ljuset, kontrasten.


Fina flugsvamp


Tycker flugsvampar är fina. Gillar att på denna bild ser ut som man är i en sagovärld, i en trollskog:)

Plockade 10L kantareller igår förresten, riktigt roligt när man hittar så mycket.


Konica



Mammas gamla kamera som jag tycker är himla fin faktiskt
!På bilden har jag gjort den svart/vit, ändrat kontrast/ljus, och "lagt till" röd och blå färg! även mörkat ena hörnet lite.


RSS 2.0