Digital bildbehandling

Här är bilden som jag har använt till min första uppgift i digital bildbehandlings kursen, men har inte skickat in den eller dokumenterat än. Men lägger ut före och efter bilden ändå:)


Före




Efter


Bilden är tagen i Mariestad!


Nytt objektiv!

Har i flera månader nu letat efter ett till objektiv, och idag har jag äntligen köpt ett. Får det imorgon förhoppningsvis:)

är iallafall ett Tamron AF 17-50mm f2,8 SP XR Di-II LD Aspherical (IF) och det är ett normalzoom objektiv som har fått väldigt bra recensioner. så slog till på det:)


Uppgift 1



Här är bilden jag tog till uppgift 1.

Och uppgiften var: 

"Motivet är en näringsverksamhet i din närhet. Det kan vara en butik, en mindre industri, ett tjänsteföretag eller något annat där människor arbetar för att tjäna ihop till sitt levebröd.

Bilden ska kommunicera hur du på ett personligt plan betraktar verksamheten. Innan du börjar fotografera måste du alltså bestämma dig för vad du vill säga om ämnet. Kanske är verksamheten exempelvis stillsam, tråkig, farlig, blomstrande, krisdrabbad, ohälsosam, sund, spännande eller fysiskt krävande."

Jag valde att fota pappa när han jobbar i skogen. Budskapet jag ville förmedla var iaf att det är ett fysiskt krävande arbete men att det även ger lugn och fokusering, lite som meditaion.

Jag fick iallafall bra respons från handledaren och blev godkänd:)



21 år idag!



Idag blir jag 21 år gammal! Känns inte som jag är det, känner mig mer som 17-18 tror jag haha!

Min mamma om när jag föddes

"14 dar efter beräknad tid blev jag igångsatt, 4h senare kom Caroline till världen lite för fort så navelsträngen hade virrat sig runt hennes hals 2 varv, så Caroline var grå/blå när hon kom ut. Fort som sjutton tog läkarna hand om henne och rusade ut med henne där hon fick syrgas. Caroline piggnade till efter några sekunder och började skrika."


Dimma!


På vägen till ullared igår åkte vi förbi denna sjön där det va fin morgondimma som höll på att försvinna, så var tvungen att ta ett kort!


Självporträtt!



Så efter mina sjuk veckor så vart jag sugen på att fota lite, var så fint höstljus ute, så skyndade mig upp ur soffan sminkade mig lite och sprang ut! Blev nöjd med dom, så det va kul!


Vill inte mer!!

Jaha, är fortfarande förkyld. Trodde igår att jag var bättre när jag vaknade, för jag hostade inte så mycket och kunde prata rätt bra. Men sen på eftermiddagen började jag nysa hela tiden, och sen kom snuvan! Så nu är jag genomförkyld, igen, fast med snuva denna gången. Jag orkar inte att vara sjuk mer!!Tror ja blev sjuk igen i fredags när jag var tvungen att hjälpa pappa med vår vatten pump som slutat fungera, så jag var tvungen att vara ute i kylan och regnet i några timmar, inte så bra! Sen igår kväll gick vi ut för att kolla på meteorskurarna (vilket var häftigt) så la jag mig ner på marken på en jacka, då kommer zacko mot mitt huvud och sätter sig ner, han ville iallafall att jag skulle klia honom på halsen för han petade med tassen på mitt huvud, bara det att tassen träffade ögat istället så det kom in en massa grus! Hade rätt ont i ögat ett tag där för fick inte ut gruset, men tillslut gick det, som tur var!


Sjuk och Uppgift!

Har blivit sjuk, förkyld, blev det i torsdags eftermiddag och i vanliga fall brukar jag må bättre efter 2-3 dar, men inte denna gången inte, ne, nu mår jag sämre. Blev inte så mycket sömn i natt alls, kanske 4-5h för hade sjukt ont i halsen som var svullen och det hjälper ju inte att man behöver harkla sig var 10:e sekund. Fick för mig där ett tag att jag hade halsfluss för det gjorde så ont, men som tur är är det onda nästan borta nu, men kan inte prata, och har fått en basröst, så mamma trodde igår att det var min bror som svarade i telefonen, men nej, det var jag, som är sjuk!

En liten rolig grej iallafall som muntrade upp mig nu på morgonen är att vi fått första riktiga inlämningsuppgiften på visuell kommunikations kursen. Och jag vet redan vad jag ska fota :) Men mer om det i ett annat inlägg;)


En bild på mig från i sommras när vi var på öland, då mådde jag bra och var solbränd!


mirror/window

Hade i "läxa" att fota i window/mirror. Så som jag uppfattar uppgiften är det att window är som en dokumentation, inga riktiga känslor inblandade, medan mirror är det ett objekt där du förmedlar en känsla. Läxan var nu att fota samma objekt fast i window och i mirror!

Window: En kyrka



Mirror: En kyrka


var inte jättefina bilder, men det behövde det inte heller vara, som tur var, jag tycker iallafall att det blev en helt annan känsla i den nedersta bilden!


RSS 2.0