Fin dag idag!

Är jättefint ute idag, solen skiner och det är en massa frost ute. Kommer bli perfekt ikväll till nyår. KOmmer försöka mig på att ta kort på alla fyrverkerier som syns från vår utsikt. Får se hur det går.

Var iallafall ute förut och fotade frosten, blev ganska fina tycker jag iaf!







Änvände mitt 4+ lins på nått zav fotona, men minns inte vilket.


Svärdet och spiran

Idag börjar serien Svärdet och spiran. Den gick förra året också men missade den. Läste sedan boken och det är nog den bästa boken jag läst detta år. Väldigt spännande och brutal med mycket kärlek! Har verkligen längtat tills denna serien skulle visas igen. och nu gör den det:)

Handlingen kretsar kring Tom the Builder som kommer till staden Kingsbridge i det medeltida England, där prior Philip och hans munkar bor. Toms högsta dröm är att få bygga en mäktig katedral, och en natt startar en brand i Kingsbridge som totalförstör byns kloster där prior Philip leder församlingen. Här nu ser Tom sin chans att göra verklighet av sin dröm, och erbjuder sig att bygga upp den katedral han alltid drömt om. Svärdet Och Spiran utspelar sig under 1100-talets grymma tid med hungersnöd, religiös fanatism, häxor och inbördeskrig, men serien innehåller även kärlek, politik, spänning, historia och drama så det finns verkligen nått för alla smaker. Det rasar ett krig mellan olika släkter om vem som skall sitta på Englands tron, vilket gör att seriens karaktärer binds samman på ett spännande och fascinerande sätt.


Objektiv linser

Hoppas ni hade en bra Julafton igår. Jag had edet bra, var mysigt som vanligt:) Fick också i julklapp 3 förstpringslinser till mitt ena obkektiv +1,+2 och +4. Har tagit några kort med +4, var svårt tycker jag att få till skärpan.




Två kort på julgranspynt


GOD JUL



Från oss alla till er alla, en riktigt God Jul<3


Granen är klädd

Då vart granen klädd, var en ganska fin gran iår, och som vanligt kör vi på "för mycket" julpynt haha, Men jag gillart;)


Favorit julkorts bilden!


Favoriten blev detta kort på Zacko!


Mina jul förberedelser på film

Mitt allra första försök någonsin att göra en egen "film", har redigerat den och allt, duktigt gjort tycker jag själv ;)


Musse piggs julsaga (scrooge)

Kollar varje år i tv tidningen för att se om denna julsaga kommer gå på tv, men antingen gör den inte det eller så är den på tv 6-7 på morgonen. Men nu så hittade jag den på youtube, så tänkte dela med mig av den:)










Finns så många versioner av denna julsaga, men mina favoriter är denna, mupparnas och originalet!


Musikhjälpen!

Sitter här halv 2 på natten och kollar på musikhjälpen, man blir lite beroende måste jag säga för det är så mysigt! Ni som inte kollat in det kolla på det nu HÄR . Skänk en peng och önska en låt. Allt går till välgörenhet!

 


Ännu ett+Julbord


Ännu ett kort på Lisa!

Var på Julbord idag, har varit på ett en gång tidigare, och den var ingen höjdare för mig som inte gillar Sill! Iallafall var dagens hur mysigt som helst, i en gammal 1800 tals herrgård, med traditionell julmat och efterättsbord! Mmm, vad gott det va, Och dom hade allt jag gillar som ex: Grynkorv,kalvsylta (tror jag det heter), dopp i grytan och allt annat som annars finns. Mums!


Mer kort




TVå till


Fotografering Lisa





Gjorde två olika fotograferingar, en som var som en vanlig porträttfotografering och den andra lite mer annorlunda:)


Jul header

Har gjort en liten juländring i min header, tyckte den blev rätt söt faktiskt haha;)

Före







Efter


snö


Gillar denna bilden, ljuset tror jag och att det ser ut som ett halvt hjärta typ!


Eye




"My eyes are an ocean in which my dreams are reflected"


Julkorts foton!

Såg en video från moderskeppet där mattias tipsade om hur man kan göra fina julkort på crimson.se, så fick en ide, som jag gick ut och gjorde.
Har en tomteluva här hemma och tänkte att det skulle va ett lite fint/roligt julkort om det är kort på djuren med tomtemössa. Så först fick zacko ha den på sig, vilket gick sådär, blev bara 3 kort som gick att använda. Sen gick vi till pärlan (kaninen) som jag satte tomteluvan på och hon var jätteduktig, hon försvann nästan i den, och hon somnade nästan. Så det var nog uppskattat;)
Sen gick vi till fåren, där det bara är 2 av fåren som inte är rädda för kameran (den ena älskar kameran och står som en modell jämnt när jag har med den) lät dom lukta på luvan och sedan satte jag på den på ena hornet så det såg ut som den satt snett på huvudet, och dom var väldigt duktiga måste jag säga. Gosade med dom som belöning! Här är iallafall några av bilderna (men inte dom bästa, dom kommer runt julafton*).







(detta är somsagt inte dom slutgiltiga bilderna)


Tomatsås med pasta



3-4port

1 stor lök
2 vitlöksklyftor (brukar ta en)
olivolja
3/4-1kg tomater
ca 1 kruka basilika
1 liten kvist färsk rosmarin (om man vill)
1dl vatten
1-2 tsk salt
1-3 tsk socker
svartpeppar

Hacka lök och pressa vitlök, fräs i olivolja (ska ej få färg). Skär tomaterna i grova bitar, skär bort "fästet" på dom. Lägg ner dom i löken och koka ihop. Blanda i rikligt med finskuren basilika och ev fint hackad rosmarin. Häll i vatten och smaksätt med salt, socker och svartpeppar. Rör om då och då. Koka under lock i ca 15min sedan utan lock 5-10min, smaka av, blanda i mer basilika. Koka spagetti och blanda såsen med den (pastan ska vara al dente). Ät med ett gott bröd att doppa i såsen! 


Snö:)







Så nu var äntligen snö här. Tycker det är precis lagom mycket och inte 1m som det vart dom senaste två åren. Var tvungen att gå ut och fota lite också!


Welcome Back

Älskar denna videon, älskar Flash mobs också.


God mat

Var själv hemma idag så passade på att laga mat som pappa inte gillar. Och det blev riktigt gott. Gjorde kycklingspett med klyftpotatis/rödlök/vitlök och en fetaostkräm!



Här är receptet, men jag skriver inte hur mycket jag hade, för det vet jag inte, exprementerade liksom!

Kycklingspetten
Kycklingfilé
vitlök
grillolja, grillsås
peppar/salt/timjan
spett

Klyftpotatisen (ugn 250grader)
Potatis
rödlök
vitlök
timjan/salt/peppar
olivolja

Fetaostkräm
Fetaost
gräddfil
lite honung
salt/peppar


skär kycklingfilén i bitar, låt den marinera i det du gillar, själv tog jag två grillsåser vi hade här hemma och blandade ihop dom med en hackad vitlök lite salt och peppar. Marinera ca.20min eller längre.
Skär potatis, rödlö i klyftor, hacka vitlök. Blanda detta med kryddorna och lägg på en plåt med olivolja, in i ugnen. Kolla till dom rätt ofta och ta ut och rör om, annars bränns rödlöken. Gör fetaostkrämen (blanda allt). trä på kycklingbitarna på spetten och stek. Sen är det klart! Servera med en god sallad.


Jul på Liseberg










Var på liseberg idag. Var väldigt mysigt, och vi hade tur för regnet slutade när vi kom till gbg. Jag vann iallafall en marabou mjölkchoklad (2kg) och en geisha (2kg) eller geishan vann pappa egentligen, men jag köpte den av honom för 20kr:)


pepparkaksgran



Såg på en blogg en som gjort en pepparkaksgran, och tyckte den verkade kul att göra. Så då gjorde jag en, fast på mitt sett lite:) tyckte den blev himla fin faktiskt och den var väldigt pysslig och kul att göra!


RSS 2.0