Tomatsås med pasta



3-4port

1 stor lök
2 vitlöksklyftor (brukar ta en)
olivolja
3/4-1kg tomater
ca 1 kruka basilika
1 liten kvist färsk rosmarin (om man vill)
1dl vatten
1-2 tsk salt
1-3 tsk socker
svartpeppar

Hacka lök och pressa vitlök, fräs i olivolja (ska ej få färg). Skär tomaterna i grova bitar, skär bort "fästet" på dom. Lägg ner dom i löken och koka ihop. Blanda i rikligt med finskuren basilika och ev fint hackad rosmarin. Häll i vatten och smaksätt med salt, socker och svartpeppar. Rör om då och då. Koka under lock i ca 15min sedan utan lock 5-10min, smaka av, blanda i mer basilika. Koka spagetti och blanda såsen med den (pastan ska vara al dente). Ät med ett gott bröd att doppa i såsen! 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0